logor1logor2          tuv

Μανάκι - Κορωνέικη Ελιά

Μανάκι

Το Μανάκι είναι μία ποικιλία ελιάς που καλλιεργείται κυρίως στην περιοχή της Αργολίδας στην Πελοπόννησο. 

Θεωρείται ένα από τα καλύτερα και περισσότερο αναγνωρίσιμα Ελληνικά Ελαιόλαδα.

Η γλυκύτητα που το διακρίνει, η πλούσια γεύση του και η ήπια υφή του, χαρίζουν εξαιρετικό άρωμα κατά τη μαγειρική του χρήση.

 

 

 

Κορωνέικη ελιά

Η κορωνέικη ελιά είναι η ποικιλία ελιάς με τον μικρότερο καρπό.  

Είναι από τα πιο αναγνωρισμένα και βραβευμένα είδη  ελιάς.

Το χρυσοπράσινο ελαιόλαδό της διακρίνεται για τα μοναδικά οργανοληπτικά του συστατικά, την υψηλή διατροφική του αξία και το εκρηκτικό φρουτώδες άρωμά του.  

Το ελαιόλαδο από κορονέικες ελιές χαρακτηρίζεται απαλό, χυμώδες και δροσερό.

Στη μαγειρική του χρήση, χαρίζει ανεπανάληπτη νοστιμιά και φρέσκια γεύση.